Meteen naar de inhoud
Linda Noijens Teksten & Communicatie
 

Vind jij jezelf wat ‘zweverig’ schrijven? Vind je het lastig om jouw diensten en het resultaat ervan duidelijk te maken aan je potentiële klanten? Hier twee tips om je teksten wat ‘aardser’ en concreter te maken zodat meer mensen zich aangesproken voelen.

Tip 1: Gebruik concrete voorbeelden

Een van de meest effectieve manieren om ‘zweverigheid’ te vermijden, is door het gebruik van concrete voorbeelden. Wanneer je je boodschap kunt illustreren met echte situaties, voorbeelden of cases, wordt het gemakkelijker voor je doelgroep om te begrijpen wat je bedoelt. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van praktische tips, het delen van succesverhalen of door het benadrukken van de ‘rooskleurige toekomst’ die mensen tegemoet zien als ze bij jou zijn geweest. Oftewel: wat krijgen ze er voor terug? Hoe verbeter jij hun leven?

Tip 2: Vermijd abstract taalgebruik

‘In je kracht zetten’, ‘leven vanuit je authentieke zelf’, ‘voluit leven’…. Het zijn allemaal termen die zeer weinig zeggen over wat je nou precies oplost voor iemand. Mijn advies: maak helder wat iemands probleem is en stel daar het gewenste plaatje tegenover. Voorbeeld:

‘Door middel van een XX behandeling ervaar jij onmiddellijk meer rust in je hoofd, wat de hele dag en zelfs de hele week zal doorwerken. Hierdoor voel je je rustig, ontspannen, ben je minder prikkelbaar en kun je genieten van de mooie dingen om je heen. Het allermooiste: anderen genieten ook weer van jou om hén heen!

Aan de slag!

Maak je boodschap concreet. Bekijk het even van een afstandje: wat wil je nou écht dat iemand uit jouw bericht haalt?

Succes! ?

Hulp nodig met je webteksten? Laat mij je helpen!

Tekstschrijver nodig? Neem contact op!

Dit vind je misschien ook interessant:

Tekstschrijver nodig?

Ik help ondernemers en bedrijven om hun missie, identiteit en diensten te vertalen naar krachtige teksten en content. 

KrachtigeTeksten.nl 

Ik startte in 2017 als ‘KrachtigeTeksten.nl’ met SEO-copywriting en schrijfworkshops. De naam KrachtigeTeksten.nl heb ik losgelaten, je kunt mij nu vinden onder LindaNoijens.nl.