Meteen naar de inhoud
 

Het opmaken van webteksten is net zo belangrijk als de inhoud zelf. Als de tekst niet goed is opgemaakt, kan het de lezer afschrikken en ervoor zorgen dat deze de pagina verlaat. Hier zijn vier gouden regels voor het opmaken van je webteksten:

 1. Maak gebruik van korte alinea’s
  Lange alinea’s kunnen intimiderend overkomen op de lezer en kunnen het moeilijker maken om de inhoud te begrijpen. Maak daarom gebruik van korte alinea’s, van ongeveer 2-3 zinnen per alinea. Dit maakt de tekst gemakkelijker te lezen en te begrijpen.
 2. Gebruik visuele hulpmiddelen
  Visuele hulpmiddelen zoals afbeeldingen, infographics en video’s kunnen de tekst ondersteunen en verduidelijken. Dit kan de lezer helpen om de inhoud beter te begrijpen. Zorg ervoor dat de visuele hulpmiddelen relevant zijn en de tekst aanvullen.
 3. Maak gebruik van kopjes en subkopjes
  Kopjes en subkopjes geven de lezer een overzicht van de inhoud en maken het gemakkelijker om snel de informatie te vinden waar ze naar op zoek zijn. Maak de kopjes en subkopjes duidelijk en beschrijvend, zodat de lezer weet wat hij kan verwachten van de inhoud die eronder valt.
 4. Gebruik een gemakkelijk leesbaar lettertype en formaat
  Een gemakkelijk leesbaar lettertype en formaat zijn van groot belang voor de leesbaarheid van de tekst. Kies een lettertype dat duidelijk en leesbaar is, zoals Arial of Verdana, en maak gebruik van een formaat van 14 of 16 pixels. Dit maakt de tekst gemakkelijker te lezen, vooral op mobiele apparaten.

Door deze vier gouden regels te volgen, kun je ervoor zorgen dat je webteksten aantrekkelijk en gemakkelijk te lezen zijn voor je doelgroep. Dit kan leiden tot meer betrokkenheid bij je website en uiteindelijk tot meer conversies.

[activecampaign form=3 css=1]

Dit vind je misschien ook interessant:

[activecampaign form=3 css=1]