Meteen naar de inhoud
 

Inleiding

Als startende ondernemer in de natuurgeneeskunde en spirituele coaching is het belangrijk om een professionele en aantrekkelijke website te hebben. Een belangrijk onderdeel van jouw website zijn de teksten. Deze moeten duidelijk en overtuigend zijn, en jouw boodschap en visie op een heldere en aantrekkelijke manier overbrengen. In dit eBook geven wij jou handvatten om jouw basis website teksten op te stellen.

Hoofdstuk 1: De Homepage

De homepage is de eerste pagina die jouw bezoekers zien wanneer ze jouw website bezoeken. Het is belangrijk om deze pagina overzichtelijk en aantrekkelijk te maken. Hieronder een aantal tips voor de teksten op jouw homepage:

 1. Gebruik een pakkende headline
  Een goede headline trekt meteen de aandacht van jouw bezoekers. Zorg ervoor dat deze duidelijk maakt wat jij te bieden hebt en waarom jouw praktijk uniek is.
 2. Beschrijf jouw aanbod
  Op de homepage is het belangrijk om kort en bondig jouw aanbod te beschrijven. Vertel wat voor soort diensten jij aanbiedt en waarom deze van toegevoegde waarde zijn voor jouw cliënten.
 3. Gebruik testimonials
  Testimonials zijn een krachtig middel om jouw expertise en kwaliteiten te laten zien. Gebruik enkele testimonials van tevreden cliënten om jouw betrouwbaarheid te onderstrepen.
 4. Maak gebruik van call-to-actions
  Op de homepage is het belangrijk om duidelijke call-to-actions te gebruiken. Dit kunnen bijvoorbeeld knoppen zijn naar jouw contactpagina of een gratis intakegesprek.

Hoofdstuk 2: Over ons

De ‘Over ons’ pagina is de plek waar jij jezelf en jouw praktijk kunt voorstellen aan jouw bezoekers. Hieronder een aantal tips voor de teksten op jouw ‘Over ons’ pagina:

 1. Vertel jouw verhaal
  Vertel jouw persoonlijke verhaal en hoe jij ertoe bent gekomen om te starten met jouw praktijk. Hierdoor kunnen jouw bezoekers zich beter inleven en begrijpen wat jouw motivatie is.
 2. Beschrijf jouw visie
  Beschrijf op een duidelijke en heldere manier wat jouw visie is op natuurgeneeskunde en spirituele coaching. Hierdoor weten jouw bezoekers wat zij kunnen verwachten bij jouw praktijk.
 3. Gebruik foto’s
  Foto’s van jou en jouw praktijk kunnen een persoonlijke touch geven aan jouw ‘Over ons’ pagina. Zo kunnen bezoekers een gezicht achter jouw praktijk zien.

Hoofdstuk 3: Diensten

Op de ‘Diensten’ pagina kun jij jouw diensten en behandelingen beschrijven. Hieronder een aantal tips voor de teksten op jouw ‘Diensten’ pagina:

 1. Gebruik een duidelijke titel
  Geef jouw diensten een duidelijke titel, zodat bezoekers meteen weten wat zij kunnen verwachten.
 2. Beschrijf de voordelen
  Beschrijf op een duidelijke manier wat de voordelen zijn van jouw diensten en hoe deze kunnen bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van jouw cliënten.
 3. Gebruik foto’s en video’s
  Foto’s en video’s van jouw praktijk en behandelingen kunnen een duidelijk beeld geven van wat jouw diensten inhouden.

Hoofdstuk 4: Contact

Op de ‘Contact’ pagina kunnen bezoekers jouw contactgegevens vinden. Hieronder een aantal tips voor de teksten op jouw ‘Contact’ pagina:

 1. Maak het gemakkelijk om contact op te nemen
  Geef duidelijk aan hoe bezoekers contact kunnen opnemen met jouw praktijk. Dit kan bijvoorbeeld via een contactformulier of een e-mailadres.
 2. Geef openingstijden en locatie
  Geef duidelijk aan waar jouw praktijk gevestigd is en wat de openingstijden zijn. Hierdoor weten bezoekers wanneer zij jouw praktijk kunnen bereiken.
 3. Maak gebruik van een call-to-action
  Gebruik een call-to-action om bezoekers aan te sporen om contact op te nemen. Bijvoorbeeld: “Maak nu een afspraak voor een gratis intakegesprek!”

Conclusie

Met deze tips kun jij jouw basis website teksten opstellen en optimaliseren. Zorg ervoor dat jouw teksten duidelijk en overtuigend zijn, en jouw visie en expertise op een heldere en aantrekkelijke manier overbrengen. Wij wensen jou veel succes met het opzetten van jouw website en praktijk!

[activecampaign form=3 css=1]

Dit vind je misschien ook interessant:

[activecampaign form=3 css=1]