Meteen naar de inhoud
Linda Noijens Teksten & Communicatie
 

Jij wilt zelf aan de slag met het optimaliseren van je webpagina’s? Goed idee! Want daarmee ga je ongetwijfeld nieuwe klanten naar je website trekken. Door je teksten te optimaliseren kun je een hoge positie in de zoekresultaten realiseren. Deze vijf gouden tips gaan zeker helpen!

Gouden tips voor het optimaliseren van je webteksten

? Ik begin met de bonustip: focus op één zoekwoord en bepaal deze vooraf.

  1. Zorg voor een goede titel waarbij het belangrijkste zoekwoord vooraan staat.
  2. Zorg voor een ‘cleane’ url die de titel van je pagina bevat (en dus ook het onderwerp vooraan heeft staan na de eerste ‘/’).
  3. Vat je alinea’s samen en geef ze allemaal een tussenkop. Doe dit door middel van ‘koppen’ of ‘headings’.
  4. Voeg links toe in je tekst naar aanverwante blogs en pagina’s binnen je eigen website en ook naar externe pagina’s met een soortgelijk of verwant onderwerp.
  5. Noem jouw focus zoekwoord meerdere malen in de tekst en maak deze ook enkele keren schuin- en vetgedrukt. Je kunt hierbij ook de zin meenemen zodat je dit niet alleen doet voor zoekmachines, maar zodat het ook bijdraagt voor de lezer. In dit blog vind je bijvoorbeeld 5 gouden tips voor geoptimaliseerde pagina’s, zodat je zelf aan de slag kunt met het optimaliseren van je webteksten.

Heel veel succes!

Meer over zoekmachine-optimalisatie

Tekstschrijver nodig? Neem contact op!

Dit vind je misschien ook interessant:

Tekstschrijver nodig?

Ik help ondernemers en bedrijven om hun missie, identiteit en diensten te vertalen naar krachtige teksten en content. 

KrachtigeTeksten.nl 

Ik startte in 2017 als ‘KrachtigeTeksten.nl’ met SEO-copywriting en schrijfworkshops. De naam KrachtigeTeksten.nl heb ik losgelaten, je kunt mij nu vinden onder LindaNoijens.nl.