Meteen naar de inhoud
Linda Noijens Teksten & Communicatie
 
5 Tips om je webteksten nú te verbeteren!

Verbeter je website en trek meer klanten aan: 5 dingen die je meteen wilt checken:

Wil je graag meer klanten ‘binnenhalen’ met je website? Dan is het essentieel om ervoor te zorgen dat deze punten op orde zijn:

1. Check je basis webteksten

Zijn je basis webteksten klaar? Zorg ervoor dat het voor de bezoekers meteen duidelijk is wie zich aangesproken moeten voelen. Controleer zowel je homepage als je dienstenpagina’s. Vermijd vage termen als ‘ik zet je in je kracht’ en maak concreet wat je voor iemand oplost. Denk aan voorbeelden zoals het verlichten van hoofdpijn of het mogelijk maken van quality time met kleinkinderen. Maak het toekomstperspectief helder en aantrekkelijk.

2. Voeg duidelijke call-to-actions toe

Zorg ervoor dat in elke tekst de mogelijkheid staat om contact op te nemen, klant te worden of een weggever aan te vragen. Maak het je bezoekers gemakkelijk; plaats duidelijke call-to-actions (knoppen). Mensen gaan niet actief op zoek naar contactmogelijkheden, dus maak het hen simpel door de optie prominent aan te bieden.

3. Houd je teksten beknopt en overzichtelijk

Langdradige teksten kunnen bezoekers afschrikken. Maak je teksten korter en overzichtelijker. Als dit een uitdaging is, breek dan je teksten op in alinea’s en voeg duidelijke tussenkoppen toe. Mensen lezen geen lange lappen tekst, dus maak het hen gemakkelijk om de boodschap snel te begrijpen.

4. Gebruik tussenkoppen bij korte teksten

Ook korte teksten verdienen structuur. Hak ze op in alinea’s en voorzie elke alinea van een tussenkop die de essentie samenvat. Dit maakt je boodschap toegankelijk, zelfs voor mensen die niet de hele tekst lezen.

5. Maak je diensten helder en beknopt

Zijn je diensten duidelijk omschreven? Voorkom verwarring door slechts één dienst per pagina aan te bieden. Laat mensen niet gissen, maar maak het duidelijk welk probleem jouw dienst oplost. Focus op wat ze ervoor terugkrijgen en houd de technische details beperkt tot 20% van je tekst.

Tekstschrijver nodig? Neem contact op!

Dit vind je misschien ook interessant:

Tekstschrijver nodig?

Ik help ondernemers en bedrijven om hun missie, identiteit en diensten te vertalen naar krachtige teksten en content. 

KrachtigeTeksten.nl 

Ik startte in 2017 als ‘KrachtigeTeksten.nl’ met SEO-copywriting en schrijfworkshops. De naam KrachtigeTeksten.nl heb ik losgelaten, je kunt mij nu vinden onder LindaNoijens.nl.