Meteen naar de inhoud
 

Heb je moeite om je teksten bondig te houden? Weid je snel te ver uit en maak je jouw teksten daarmee onduidelijk voor de lezer? Bondige teksten helpen om je boodschap op een heldere manier over te brengen en om klanten in actie te laten komen. Als zij niet weten wat er precies van hen verwacht wordt doordat jouw tekst een wirwar is van woorden, dan kun je immers niet van hen verwachten dat zij contact met je opnemen of op een andere manier actie ondernemen. Zorg dus voor korte en krachtige webteksten.

Hier zijn vijf tips voor bondige teksten:

  1. Check je tekst eens heel goed op dubbele zinnen. Ik krijg vaak teksten te zien waarbij de ene zin wordt verduidelijkt door de volgende zin. Tenminste, dat was dan de bedoeling. Haal dubbele zinnen weg en zorg dat iedere zin direct duidelijk is. Een zin mag nooit vragen oproepen.
  2. Laat alle extra woorden weg. Teveel bijvoeglijke naamwoorden bijvoorbeeld. Ze zijn niet nodig en leiden af.
  3. Plaats nooit meer dan één komma in de tekst. Je zinnen worden dan al gauw te lang en het maakt ze veel moeilijker leesbaar.
  4. Hak je tekst op in alinea’s. Laat een alinea uit maximaal 5 regels bestaan.
  5. Voorkom dat je dubbele informatie in de alinea’s plaatst. Alles wat is gezegd, is gezegd. Je hoeft er dan niet nog een alinea aan te wijden om maar een ‘lange tekst’ te hebben. Liever een korte tekst die de juiste indruk maakt dan een lange tekst die toch niemand leest.

Heel veel succes!

[activecampaign form=3 css=1]

Dit vind je misschien ook interessant:

[activecampaign form=3 css=1]