Meteen naar de inhoud
Linda Noijens Teksten & Communicatie
 

 

Als ondernemer wil je dat jouw social media content bijdraagt aan de doelen van jouw bedrijf. Daarom geef ik je in deze blog 7 tips om krachtige en rake teksten te schrijven voor social media.

Tip 1: Schrijf krachtige tekst

Zorg dat je altijd krachtige tekst gebruikt op social media, ongeacht de lengte van je bericht. Vermijd formele schrijftaal, want dat leest minder prettig. Mensen hebben weinig tijd, dus schrap overbodige woorden en signaalwoorden uit je tekst. Wees ook slim met het gebruik van bijvoeglijke naamwoorden, want clichés voegen niets toe en te veel bijvoeglijke naamwoorden maken je tekst schreeuwerig.

Tip 2: Zorg dat de eerste regels knallen

Bedenk dat de eerste regels van je bericht op Facebook, Instagram en LinkedIn zichtbaar moeten zijn, omdat ze mensen moeten uitnodigen om door te klikken en meer te lezen. Controleer daarom altijd hoe jouw post eruitziet op desktop en mobiel. Houd er ook rekening mee dat ieder social media kanaal je bericht afbreekt op een bepaald aantal tekens.

Tip 3: Maak lange teksten scanbaar

Als je een langer bericht plaatst, maak het dan scanbaar voor de lezer. Gebruik bijvoorbeeld alinea’s, tussenkoppen, opsommingen en emoji’s als opsommingstekens. Ook kun je een ander lettertype gebruiken om iets te benadrukken.

Tip 4: Controleer op spelfouten

Zorg dat je tekst vrij is van spelfouten. Doe altijd een check voordat je je bericht plaatst.

Tip 5: Maak je tekst interactief

Maak je tekst interactief door vragen te stellen, enquêtes te houden of mensen uit te nodigen om te reageren. Zo vergroot je de betrokkenheid van je publiek.

Tip 6: Wees creatief met beeldmateriaal

Beeldmateriaal trekt de aandacht en maakt je tekst aantrekkelijker. Wees creatief met afbeeldingen, video’s en infographics die jouw boodschap ondersteunen.

Tip 7: Speel in op actualiteiten

Door in te spelen op actualiteiten in jouw branche, maak je jouw content relevanter en interessanter voor jouw publiek. Zo laat je zien dat jouw bedrijf op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen.

Tekstschrijver nodig? Neem contact op!

Dit vind je misschien ook interessant:

Tekstschrijver nodig?

Ik help ondernemers en bedrijven om hun missie, identiteit en diensten te vertalen naar krachtige teksten en content. 

KrachtigeTeksten.nl 

Ik startte in 2017 als ‘KrachtigeTeksten.nl’ met SEO-copywriting en schrijfworkshops. De naam KrachtigeTeksten.nl heb ik losgelaten, je kunt mij nu vinden onder LindaNoijens.nl.