Meteen naar de inhoud
Linda Noijens Teksten & Communicatie
 

Wil jij jouw klanten blij en betrokken houden? En wil je nieuwe klanten aanspreken en bereiken met je website en via je social media? Dan is bloggen een goede manier. Maar hoe verzin je telkens weer een onderwerp dat jouw klanten én potentiële klanten aanspreekt? In dit blog geven wij je een aantal tips!

Tip 1 | Luister

Hoor je jouw klanten over bepaalde onderwerpen praten? Of volg je hun gesprekken op social media? Speel hier dan op in! Ook veelgestelde vragen kunnen mooie onderwerpen zijn om een blog over te schrijven.

Tip 2 | Kijk bij je klanten en concurrenten

Wanneer je écht relevant en interessant wilt zijn, dan schrijf je natuurlijk blogs over dingen die je klanten bezighouden. Jouw concurrenten kunnen hierin weleens op je voorlopen. Kijk dus ook naar hun blogs en social media posts en leer hiervan!

Tip 3 | Actualiteiten gebruiken als inspiratie voor je blog

Een van de dingen die je uitstekend kunt doen als je blogs wilt inzetten voor je bedrijf, is het inspelen op actualiteiten. Wanneer jouw vakgebied erg breed uitgemeten wordt in de pers of op een andere manier, dan is het natuurlijk mooi als jij hierover je mening geeft, extra inzicht verschaft of een statement maakt.

Tip 4 | Laat je klanten een connectie voelen met je praktijk

Licht reviews en klantcases uit, schrijf over welke ontwikkelingen je bezighouden in je vakgebied, en dat natuurlijk in relatie tot ‘de pijn’ van je klanten. Ook is het heel leuk -vooral voor bestaande klanten- om te schrijven over waar je met je bedrijf ‘heen gaat’. Welke ontwikkelingen maak je door als ondernemer?

Tekstschrijver nodig? Neem contact op!

Dit vind je misschien ook interessant:

Tekstschrijver nodig?

Ik help ondernemers en bedrijven om hun missie, identiteit en diensten te vertalen naar krachtige teksten en content. 

KrachtigeTeksten.nl 

Ik startte in 2017 als ‘KrachtigeTeksten.nl’ met SEO-copywriting en schrijfworkshops. De naam KrachtigeTeksten.nl heb ik losgelaten, je kunt mij nu vinden onder LindaNoijens.nl.