Meteen naar de inhoud
Linda Noijens Teksten & Communicatie
 

Als je een eigen praktijk hebt, dan ben je waarschijnlijk niet alleen bezig met klanten helpen. Om te zorgen dat die klanten je weten te vinden doe je waarschijnlijk ‘iets’ aan online marketing. Wellicht zet je social media in, gebruik je Meta ads of ben je aan het podcasten. Ik vind dat bloggen niet zou mogen ontbreken aan dit rijtje. Oók als je podcasts publiceert blijft bloggen super belangrijk voor je vindbaarheid!

In dit blog neem ik je mee in het antwoord op de vraag: Bloggen en podcasten zijn beide effectieve manieren om klanten aan te trekken, maar welke manier is effectiever voor het vergroten van de vindbaarheid van je eigen praktijk in zoekmachines?

Bloggen voor zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Bloggen is een krachtige methode om je online zichtbaarheid te vergroten en een publiek op te bouwen. Het schrijven van blogs over relevante trefwoorden en onderwerpen zorgt ervoor dat zoekmachines zoals Google je inhoud gemakkelijker kunnen vinden en indexeren. Hierdoor trek je meer organisch verkeer naar je website, wat vaak leidt tot meer leads en conversies.

Bij bloggen is het belangrijk om regelmatig en consistent te publiceren. Dit laat aan zoekmachines zien dat je actief bent en dat je waardevolle en relevante informatie aan je publiek biedt. Het is ook essentieel om je blogposts te optimaliseren met trefwoorden, interne en externe links en een goede meta-beschrijving. Dit helpt zoekmachines om de inhoud beter te begrijpen en het belang ervan te bepalen.

Podcasten voor zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Podcasten heeft ook voordelen als het gaat om zoekmachine-optimalisatie. Hoewel zoekmachines momenteel niet zo goed zijn in het indexeren van audio-inhoud, kunnen podcasts wel degelijk helpen om je online aanwezigheid te vergroten en je publiek te bereiken.

Een podcast kan je helpen om jezelf te positioneren als een autoriteit binnen je branche. Door interessante onderwerpen te bespreken en interviews te houden met andere experts, bouw je een reputatie op als iemand die weet waar hij/ zij het over heeft. Dit creëert vertrouwen bij zowel mensen als zoekmachines en kan leiden tot een hogere ranking in de zoekresultaten.

Bloggen of podcasten: wat is beter voor je vindbaarheid in zoekmachines?

Hoewel zowel bloggen als podcasten voordelen hebben als het gaat om zoekmachineoptimalisatie, zijn er enkele verschillen waar je rekening mee moet houden. Bloggen is beter geschikt voor het optimaliseren van tekstuele inhoud, terwijl podcasten beter geschikt is voor het opbouwen van autoriteit en het genereren van backlinks. Als je potentiële klanten wilt bereiken die zoeken op hun klachten of de gewenste oplossing voor hun probleem, dan kun je dus beter blogs publiceren op je website. Door regelmatig blogs te publiceren en je inhoud te optimaliseren met trefwoorden en andere SEO-‘regels’, kun je je online zichtbaarheid vergroten en meer leads en conversies genereren voor je eigen praktijk.

Als je er op je website over schrijft, kan je website er ook op gevonden worden. 

We kunnen stellen dat podcasten minder effectief is voor het trekken van verkeer naar je website. Podcasts trekken natuurlijk wel mensen aan naar het podcast kanaal als je een goede beschrijving van de inhoud geeft.

De vraag is dus….

Wat is voor jou belangrijk? Dat je autoriteit claimt en een grote(re) following realiseert? Of dat mensen ‘organisch’ (dus zonder ervoor te betalen) op je website komen omdat ze op zoek zijn naar een oplossing voor hun probleem?

Tekstschrijver nodig? Neem contact op!

Dit vind je misschien ook interessant:

Tekstschrijver nodig?

Ik help ondernemers en bedrijven om hun missie, identiteit en diensten te vertalen naar krachtige teksten en content. 

KrachtigeTeksten.nl 

Ik startte in 2017 als ‘KrachtigeTeksten.nl’ met SEO-copywriting en schrijfworkshops. De naam KrachtigeTeksten.nl heb ik losgelaten, je kunt mij nu vinden onder LindaNoijens.nl.