Meteen naar de inhoud
Linda Noijens Teksten & Communicatie
 

Heb je moeite om ons dienstenpakket helder en duidelijk te beschrijven? Maak je geen zorgen, je bent zeker niet de enige. Wij begrijpen dat veel ondernemers het een uitdaging vinden om de werkzaamheden die ze dagelijks in de praktijk uitvoeren te vertalen naar heldere teksten voor bijvoorbeeld de bedrijfswebsite of een brochure. Met onze handige suggesties wordt het beschrijven van onze services of producten een stuk eenvoudiger!

Wat is onze toegevoegde waarde?

In de meeste gevallen proberen wij een toekomstige klant ervan te overtuigen dat onze dienst een meerwaarde voor hem of haar heeft. Dat doen we bijvoorbeeld door te beschrijven waarom wij onderscheidend zijn ten opzichte van de concurrentie. Wees vernieuwend en uniek in onze teksten. Daarmee overtuigen we de consument om met ons in zee te gaan in plaats van met een concurrent. Het tonen van eerder werk door middel van een portfolio werkt ook uitstekend. Het zorgt ervoor dat we een betrouwbare indruk maken, en de lezer heeft direct een beeld bij de betreffende dienst. Daarnaast zorgen we ervoor dat de drempel om contact op te nemen zo laag mogelijk is. Een offerte aanvragen? Geen probleem. Vrijblijvend advies? Dat doen we graag! Denk ook aan het verzamelen en tonen van reviews! Deze kunnen onze business echt een boost geven, omdat ze onze bezoekers in een oogopslag overtuigen van hoge kwaliteit of service.

Gebruik geen jargon

Het storten van een poertje, of even een voetplaat ondersabelen. Voor een aannemer zijn het zinnen met betekenis. Hij zal direct weten waar het over gaat. Voor onze klanten geldt dat naar alle waarschijnlijkheid wat minder. We doen er dan ook goed aan om zo min mogelijk vaktaal te gebruiken wanneer we onze diensten beschrijven voor particulieren. Laat het jargon op de werkvloer en probeer de consument met begrijpelijke teksten duidelijk te maken wat we doen.

Zorg dat onze dienstenpagina gevonden wordt

Wanneer we een dienstenpagina voor onze website schrijven is het belangrijk dat we deze niet alleen schrijven voor onze bezoekers, maar ook voor zoekmachines. Eenvoudig gevonden worden op bepaalde zoektermen zorgt voor een toename van onze klandizie. Wij helpen je graag bij het optimaliseren van deze pagina’s.

Nog even voor je op een rijtje waar een goede dienstenbeschrijving aan moet voldoen:

  • Overtuig de klant van onze meerwaarde.
  • Gebruik zo min mogelijk vaktaal.
  • Geef duidelijk aan wat we beter doen dan onze concurrenten.
  • Deel beeldmateriaal van eerder werk.
  • Toon reviews.
  • Zorg dat er laagdrempelig contact kan worden gezocht.
  • Maak onze tekst ‘SEO proof’ zodat deze in zoekmachines goed naar boven komt.

Tekstschrijver nodig? Neem contact op!

Dit vind je misschien ook interessant:

Tekstschrijver nodig?

Ik help ondernemers en bedrijven om hun missie, identiteit en diensten te vertalen naar krachtige teksten en content. 

KrachtigeTeksten.nl 

Ik startte in 2017 als ‘KrachtigeTeksten.nl’ met SEO-copywriting en schrijfworkshops. De naam KrachtigeTeksten.nl heb ik losgelaten, je kunt mij nu vinden onder LindaNoijens.nl.