Meteen naar de inhoud
 

Als ondernemer met een eigen praktijk heb je altijd wat te vertellen. Je maakt van alles mee, helpt diverse mensen met uiteenlopende klachten en je bouwt een netwerk op met allerlei interessante mensen. Toch hebben veel ondernemers er moeite mee om blogs te schrijven. Je vraagt je af waarom, want aan informatie is geen gebrek. Toch blijft het vaak lastig om die informatie of gebeurtenissen te vertalen naar krachtige webteksten. Het is mijn missie om je toch te inspireren en te motiveren om blogs te schrijven. Daarom hieronder 3 redenen om er echt mee aan de slag te gaan. 

❶ Creëer vindbaarheid in de zoekmachines

Eén van de belangrijkste dingen die blogs kunnen doen, is je SEO-ranking verbeteren. Dit komt omdat een blog de mogelijkheid biedt om trefwoorden en woordgroepen in te voegen waar potentiële klanten al naar zoeken. Door deze trefwoorden in je blogs op te nemen, vergroot je jouw kansen om in de zoekresultaten te verschijnen wanneer mensen op zoek zijn naar jouw diensten. Met andere woorden, blogs helpen je vindbaarheid in de zoekmachines te verbeteren. 

❷ Trek meer verkeer naar je website

Een ander voordeel van bloggen is dat het het webverkeer naar je site kan helpen vergroten. Dit komt omdat elke keer dat je een nieuwe blogpost publiceert, je een andere pagina maakt die kan worden geïndexeerd door Google en andere zoekmachines. Hoe meer pagina’s je hebt, hoe meer kansen je hebt om in de zoekresultaten te scoren en verkeer naar je site te leiden. 

❸ Relaties opbouwen met klanten en prospects

Een andere belangrijke reden om te bloggen is omdat je daarmee een relatie opbouwt met je klanten en potentiële klanten. Wanneer je waardevolle informatie geeft die helpt bij het oplossen van problemen of het beantwoorden van vragen, zullen mensen je gaan zien als een autoriteit in je vakgebied. Zo zorg je ervoor dat mensen door het salesproces worden geholpen en als ze er eenmaal klaar voor zijn, ze jou weten te vinden!

?Ben je nog niet actief aan het bloggen? Vandaag is een mooi moment om ermee te beginnen! :). Wist je trouwens dat je met 1 blog wel 3 of 4 social media posts kunt maken!? Als je wilt weten hoe je dat precies doet, meld je dan aan voor mijn workshop ‘Leren bloggen voor je eigen praktijk’!

[activecampaign form=3 css=1]

Dit vind je misschien ook interessant:

[activecampaign form=3 css=1]