Meteen naar de inhoud
Linda Noijens Teksten & Communicatie
 

Hoe kan een tekstschrijver je teksten nou vertalen naar een krachtige en duidelijke tekst voor de lezer? Alleen met de juiste input natuurlijk. Door een goede briefing te maken help je de tekstschrijver om op de juiste wijze te schrijven. Nu denk je misschien, “maar dat is toch de expertise van de tekstschrijver? Dát wilde ik nou juist uitbesteden!” Klopt: maar met een goede briefing kan je tekstschrijver beter werk leveren

Wat staat er in een briefing voor een tekstschrijver?

Wil je een krachtige tekst? Dan moet je zorgen dat je boodschap of de kern goed naar voren komt en dat je bezoekers de juiste acties kunnen ondernemen. Uiteraard kan een tekstschrijver alleen een krachtige tekst schrijven, wanneer het doel voor de tekstschrijver duidelijk is. Dit klinkt heel basaal, maar écht: het gebeurt regelmatig dat opdrachtgevers zelf geen idee hebben wat ze met een tekst willen. Of waaróm ze een tekst willen en waarvoor ze deze willen gebruiken. Het is dan natuurlijk belangrijk om door te vragen, en om de opdrachtgever te helpen hier zelf inzicht in te krijgen.

Schrijfvormen 

Ook moet de schrijfvorm en de ‘tone of voice’ helder worden uit een briefing. De tekstschrijver moet weten aan wie de tekst gericht is. Alleen op die manier krijg je een tekst die de juiste doelgroep aanspreekt. En hoe wil deze doelgroep aangesproken worden? Met u of je? En moet er geschreven worden vanuit de wij-vorm of vanuit een derde persoon? Belangrijk is om hier duidelijk over te zijn, zodat de tekstschrijver hier consequent mee aan de slag kan. 

Belangrijke ‘in een oogopslag’ zaken

Het is heel belangrijk om uw ‘USP’s’ ofwel: je onderscheidende vermogen op een krachtige manier naar voren te brengen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de aard van de tekst, maar in feite kent iedere tekst een doel. Kortom: de tekst moet het doel dienen. Er moet goed naar voren komen wat mensen moeten weten en wat ze moeten doen. Wanneer je dit niet op voorhand aan de tekstschrijver vertelt, kan deze de belangrijke zaken niet in de tekst opnemen. Meld ze dus van tevoren! Zeker wanneer online vindbaarheid van belang is voor je, neem dan even de tijd om over de belangrijkste boodschap van je tekst na te denken, die mag niet gemist worden!

Krachtige teksten laten schrijven?

Wil je krachtige teksten laten schrijven voor een brochure, je website of je webwinkel? En heb je geen idee waar je moet beginnen en wat je precies wilt? Bij KrachtigeTeksten.nl zijn we gewend dat onze opdrachtgevers niet precies weten wat er moet gebeuren. Dankzij onze jarenlange ervaring op dit gebied, kunnen wij je hier uitstekend bij helpen. Neem gerust contact op. Wij vertellen je graag hoe wij je aan krachtige teksten kunnen helpen!

Tekstschrijver nodig? Neem contact op!

Dit vind je misschien ook interessant:

Tekstschrijver nodig?

Ik help ondernemers en bedrijven om hun missie, identiteit en diensten te vertalen naar krachtige teksten en content. 

KrachtigeTeksten.nl 

Ik startte in 2017 als ‘KrachtigeTeksten.nl’ met SEO-copywriting en schrijfworkshops. De naam KrachtigeTeksten.nl heb ik losgelaten, je kunt mij nu vinden onder LindaNoijens.nl.