Meteen naar de inhoud
 

Je hebt je praktijk vol energie opgestart. Alles staat. Je social media profielen zijn ingericht, je praktijkruimte ziet er sfeervol uit en je website is online. Weken verstrijken, maar er melden zich geen nieuwe klanten via je website. Sterker nog, er heerst een complete radiostilte. Je moet er erg hard voor werken om klanten naar je praktijk te trekken. Zo ben je druk met je social media, maar het kost je verschrikkelijk veel tijd. Je zou willen dat nieuwe klanten jouw praktijk gewoon via de zoekmachines konden vinden.

Vindbaarheid in zoekmachines creëren

Allereerst is het creëren van vindbaarheid in zoekmachines niet iets wat over een nacht ijs gaat. Hier kunnen echt weken, maanden of in sommige gevallen zelfs jaren overheen gaan. Omdat ik je niet wil ontmoedigen om door te lezen verklap ik vast dat er echt manieren zijn om snel zichtbaar te worden voor je klanten. Het geheim zit namelijk in de manier van denken die jij erop nahoudt.

Denken voor de klant: hoe zoekt jouw klant naar jouw dienst?

Als je snel goed zichtbaar wilt worden in de zoekmachines, dan is het van belang dat je keuzes maakt: hoe wil je gevonden worden. Maak eens een lijstje met termen waarop jouw mogelijke klanten jou zouden zoeken. Alle containerbegrippen kun je al schrappen. Containerbegrippen hebben per definitie veel concurrentie, wat betekent dat het -zeker op korte termijn- eigenlijk onmogelijk is om die te verslaan. Maak jouw lijstje dus heel specifiek. Belangrijk hierbij is om te denken vanuit je klant. Waar zoekt deze persoon naar? Waarschijnlijk zoeken ze niet naar de dienst die jij aanbiedt, maar naar het resultaat van die dienst. Denk daar dus goed over na: zoeken ze (dit is uiteraard een voorbeeld!) naar ‘vitaliteitscoach’, of naar ‘steeds moe wat kan ik doen?’.

Je teksten zelf optimaliseren voor zoekmachines

Vervolgens kun je zelf aan de slag met het optimaliseren van je teksten. Als jij zelf toegang hebt tot je website en je pagina’s, dan kun jij dit zelf regelen zonder tussenkomst van een technische vrouw of man.

In dit blog lees je al mijn tips voor het optimaliseren van je teksten voor een hoge positie in de zoekresultaten. 

[activecampaign form=3 css=1]

Dit vind je misschien ook interessant:

[activecampaign form=3 css=1]