Meteen naar de inhoud
Linda Noijens Teksten & Communicatie
 

Als je eens heel goed naar je webteksten en blogs kijkt. Aan wie zijn ze dan geschreven? Het mooiste is natuurlijk als jij kan antwoorden dat ze voor 100% aan je lievelingsklanten zijn geschreven. In de praktijk zie ik toch vaak dat coaches en therapeuten vaak al snel naar binnen keren, oftewel: aan zichzelf gaan schrijven.

Schrijf met jouw klant in gedachten

Ga je aan de slag met het schrijven van een webtekst of blog, houd dan heel scherp in gedachten voor wie je deze tekst aan het schrijven bent. Wie wil je ermee bereiken? Wat is de boodschap die je op deze persoon wilt overbrengen? Als je goed voor je ziet wat het probleem van jouw klant is, of zijn of haar wens, dan wordt het een stuk makkelijker om teksten te schrijven die hen écht raken en de juiste indruk achterlaten.

Dit geldt zowel voor webteksten als voor blogs

Alhoewel webteksten natuurlijk de teksten zijn die moeten leiden tot een kennismaking en een aankoop, is het ook bij het schrijven van je blogs van belang dat je schrijft met jouw klant in gedachten. Maar, voor blogs gelden wel minder regels :). Die mag je namelijk helemaal zelf maken en je mag ze wijzigen hoe het uitkomt. Echter: houd ook bij blogs in gedachten aan wie je schrijft. Wat wil jouw klant lezen? Wat wil jouw klant over je weten?

Wil je weten welke basis regels er gelden voor dienstenpagina’s (ook wel salespagina’s genoemd), voor je ‘Over mij’ pagina of je homepage? Neem dan deel aan mijn Mini-workshop!

Neem mogelijke aankoopbezwaren weg voordat ze er echt zijn

En wat kun jij schrijven om bijvoorbeeld toekomstige aankoopbezwaren al weg te nemen voordat iemand überhaupt weet dat hij of zij jouw dienst nodig heeft? Als je jouw onderwerpen slim uitkiest, bouw je vertrouwen op. Zou het bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat jouw klanten er tegenop zien om ‘in hun trauma te duiken’ (ik noem maar een voorbeeld uiteraard), maar is jouw therapie of coaching methode helemaal niet gericht op terug gaan in de tijd? Dan zou je hier uitstekend over kunnen bloggen. Op die manier laat je potentiële klanten kennismaken met de methode die wel eens heel goed voor hen zou kunnen werken!

Succes ?

 

Lees meer over webteksten schrijven:

 

Tekstschrijver nodig? Neem contact op!

Dit vind je misschien ook interessant:

Tekstschrijver nodig?

Ik help ondernemers en bedrijven om hun missie, identiteit en diensten te vertalen naar krachtige teksten en content. 

KrachtigeTeksten.nl 

Ik startte in 2017 als ‘KrachtigeTeksten.nl’ met SEO-copywriting en schrijfworkshops. De naam KrachtigeTeksten.nl heb ik losgelaten, je kunt mij nu vinden onder LindaNoijens.nl.