Meteen naar de inhoud
Linda Noijens Teksten & Communicatie
 

Een SEO Tekstbureau biedt de mogelijkheid om ‘SEO webteksten’ te laten schrijven. SEO webteksten zijn teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. met SEO webteksten vergroot je de kans op een hoge positie in de zoekresultaten.

Maar kan een ‘gewone copywriter’ geen SEO webteksten schrijven?

In de meeste gevallen wel. Maar, het schrijven van SEO teksten is wel iets anders dan gewone teksten voor op je website. Bij SEO teksten moeten er een aantal regels toegepast worden, waardoor zoekmachines jouw tekst beter kunnen ‘lezen’. Die regeltjes zijn in beginsel niet zo moeilijk om toe te passen. Waar het lastig wordt, is bij het zorgen dat de teksten óók voor je bezoekers goed leesbaar blijven. Waar SEO teksten vroeger werden doorspekt met zoekwoorden en overdadige synoniemen, is het nu super belangrijk dat je teksten zo ‘natuurlijk’ mogelijk worden geschreven. Dat wil zeggen: vooral gericht op je lezers. Toch moet aan al die regeltjes van de zoekmachines wel worden voldaan wil je er een hoge positie in de zoekmachines op nahouden.

En dat is waar SEO copywriters en SEO tekstbureaus hun specialisme van hebben gemaakt: teksten schrijven en optimaliseren voor zoekmachines, op een manier die voor je bezoekers lekker leest en daarnaast goed door zoekmachines wordt ‘begrepen’.

Lees ook: zo krijg je een hoge positie in de zoekmachines.

KrachtigeTeksten.nl is een SEO tekstbureau, schrijf je dan alleen SEO webteksten?

Nee, zo kort door de bocht is het nou ook weer niet. Ik schrijf wel voornamelijk SEO teksten en ik lever alle teksten die ik schrijf in principe ook zoekmachinevriendelijk of ‘SEO proof’ op. Soms is er echt een goede regen om het SEO stuk los te laten. Bijvoorbeeld omdat het design van de website het niet toe laat om meerdere blokken tekst toe te voegen. Soms is er slechts plaats voor één alinea van enkele regels. Die kun je onmogelijk SEO proof maken, want voor een SEO webtekst zijn (ongeveer) minimaal 400 woorden nodig. Toch kun je ook bij micro copy (kleine stukjes tekst) zorgen voor een optimalisatie. Of je er ooit mee bovenaan in de zoekresultaten komt te staan is wel de vraag, puur omdat de content eigenlijk te summier is. Zoekmachines vinden het dan moeilijker om te bepalen waar een webpagina over gaat en wat de context is ten opzichte van de website.

Webteksten altijd SEO vriendelijk maken?

Ik zou het wel doen. Het is zonde als je het niet doet. Bovendien is het echt niet zo moeilijk. Als je normaal gesproken jouw webteksten zelf kunt schrijven, dan kom je waarschijnlijk een heel eind met het optimaliseren ervan.

De basisregels voor het optimaliseren van je webteksten vind je hier in dit blog. 

Hulp nodig met het optimaliseren van je webteksten?

Ik vind niets leuker dan puzzelen om webteksten en blogs te optimaliseren voor zoekmachines. Vraag een offerte aan voor het schrijven van nieuwe SEO teksten of voor het optimaliseren van je bestaande webteksten.

Tekstschrijver nodig? Neem contact op!

Dit vind je misschien ook interessant:

Tekstschrijver nodig?

Ik help ondernemers en bedrijven om hun missie, identiteit en diensten te vertalen naar krachtige teksten en content. 

KrachtigeTeksten.nl 

Ik startte in 2017 als ‘KrachtigeTeksten.nl’ met SEO-copywriting en schrijfworkshops. De naam KrachtigeTeksten.nl heb ik losgelaten, je kunt mij nu vinden onder LindaNoijens.nl.