Meteen naar de inhoud
Linda Noijens Teksten & Communicatie
 

Online vindbaarheid is van onschatbare waarde. Wanneer je goed scoort in de zoekresultaten van een zoekmachine, levert dat simpelweg meer omzet op. Hoe hoger je komt, hoe groter de kans dat er iemand op je website klikt. En des te meer bezoekers op je website, des te groter de kans… Je snapt het punt. Met deze vier tips geef je jullie online vindbaarheid in 2023 een boost.

Tip 1: Ga eens aan de slag met het optimaliseren van je teksten
Weet jij hoeveel gebruikers van zoekmachines verder kijken dan de eerste pagina met resultaten? Slechts één op de tien. Een glashelder feit, dat het belang van goed scoren bij zoekmachines nog maar eens onderstreept voor jouw onderneming. Maar waar letten zoekmachines eigenlijk op bij het bepalen van de zoekresultaten? Eén van de belangrijkste pijlers onder Search Engine Optimization (SEO), oftewel zoekmachineoptimalisatie, zijn de teksten op jouw website. Het kan daarom allesbehalve kwaad  je bestaande webteksten eens kritisch onder de loep te laten nemen door een professional, die zorgt dat ze optimaal presteren binnen de kaders van de zoekmachines.

Tip 2: Post elke dag iets op social media
Alleen een website bijhouden is niet meer voldoende, wanneer je online gevonden wilt worden. Ook social media is van groot belang. Blijf in contact met je doelgroep door zeer regelmatig iets van je te laten horen. Wanneer een bericht op veel interactie mag rekenen, neemt een zoekmachine als Google dat mee in de ranking. Klinkt als een boel werk? Niets is minder waar. Uit een geschreven blog op deze pagina, haal ik minimaal vier posts voor mijn social media kanalen. Ze zijn eenvoudig vooraf in te plannen, op een moment waarop het jou schikt. Benieuwd hoe ik social media gebruik voor een betere online vindbaarheid? Ik leer het je graag!

Tip 3: Schrijf blogs over (uiteenlopende) onderwerpen
Waarschijnlijk ben jij bij dit blog terechtgekomen na een zoekopdracht. Dat maakt in ieder geval één ding duidelijk: het schrijven van blogs helpt bij het genereren van bezoekers naar je website. Goede blogs zorgen dat zoekmachines je beter weten te vinden. Schrijf – of laat ze schrijven! – blogs over onderwerpen die je doelgroep aanspreekt. Deel relevante informatie en laat ook via social media weten dat er een nieuwe en interessante blog online staat.

Tip 4: Ga samenwerkingen aan met andere ondernemers en cross post elkaars content
Referenties? Leuk, altijd doen. Crossposten? Nog leuker! Wanneer je prettig samenwerkt met andere ondernemers, loont het om af te spreken dat jullie elkaars berichten op social media overnemen. Zo vergroot je het online bereik en daar plukken jullie uiteindelijk allebei de vruchten van.

Benieuwd naar meer tips om je online vindbaarheid in 2023 een boost te geven? KrachtigeTeksten.nl staat voor je klaar!

Tekstschrijver nodig? Neem contact op!

Dit vind je misschien ook interessant:

Tekstschrijver nodig?

Ik help ondernemers en bedrijven om hun missie, identiteit en diensten te vertalen naar krachtige teksten en content. 

KrachtigeTeksten.nl 

Ik startte in 2017 als ‘KrachtigeTeksten.nl’ met SEO-copywriting en schrijfworkshops. De naam KrachtigeTeksten.nl heb ik losgelaten, je kunt mij nu vinden onder LindaNoijens.nl.