Meteen naar de inhoud
 

Het schrijven van blogs voor je eigen praktijk is een goede manier om meer verkeer naar je website te trekken. En als je goede blogs schrijft, dan bestaat dit ‘verkeer’ natuurlijk voornamelijk uit potentiële klanten.

5 redenen om te bloggen als je een eigen praktijk hebt

Mocht je nog twijfelen of je echt ‘al die moeite’ moet gaan doen…. hier een paar redenen om vandaag nog een blog te schrijven voor jouw praktijk!

  1. ✔️ Bloggen verhoogt de vindbaarheid van je website in de zoekmachines. ‘Als je erover schrijft, kun je er op gevonden worden’. Bovendien belonen zoekmachines actieve websites met een hogere ranking, wat leidt tot meer verkeer en meer kans op nieuwe klanten.
  2. ✔️ Door regelmatig te bloggen over relevante onderwerpen en waardevolle informatie te delen, bouw je vertrouwen op bij je lezers.
  3. ✔️ Bloggen is een manier om waardevolle informatie te delen met je doelgroep en hen te informeren over de diensten die je aanbiedt. Dit kan leiden tot nieuwe klanten en mogelijk ook tot een betere samenwerking met huisartsen en andere zorgverleners.
  4. ✔️ Door regelmatig te bloggen, versterk je je online aanwezigheid en zichtbaarheid en toon je aan dat je een expert bent in je werkveld. Je claimt als het ware jouw plekje in de markt en maakt het mogelijk voor potentiële klanten om jou ’te zien’.
  5. ✔️ Bloggen is een mooie manier om potentiële klanten naar je website toe te trekken. Plaats bijvoorbeeld een pakkende introductie naar je blog op je social media, en laat mensen doorklikken. Zo zorg je dat mensen op jouw website komen, waar ze vervolgens tot actie over kunnen gaan en klant kunnen worden.

 

Bloggen is een slimme strategie om de zichtbaarheid van je praktijk en je bereik te vergroten. Door regelmatig blogs te schrijven kun je nieuwe klanten naar je website trekken, vertrouwen opbouwen, waardevolle informatie delen en je ‘expert status’ claimen.

Zorg er altijd voor dat je blogs gerelateerd zijn aan de diensten die je aanbiedt of de klachten, wensen of pijnen die jouw klanten ervaren, en dat ze interessant, waardevol en eenvoudig te lezen zijn.

Leren bloggen?

Of ben je al aan het bloggen en zou je jouw blogs willen verbeteren? Bijvoorbeeld zodat je er meer klanten uit gaat halen? Laat mij je helpen!

[activecampaign form=3 css=1]

Dit vind je misschien ook interessant:

[activecampaign form=3 css=1]