Meteen naar de inhoud
 

Als jij een eigen praktijk hebt maar nog weinig aanloop van klanten, dan is het schrijven van blogs een heel slim idee. Door je blogs te publiceren op je social media bereik je potentiële klanten, én je kunt laten zien wat je in huis hebt en waar je jouw klanten mee kunt helpen. Door je blogs ook op je website te publiceren maak je het mogelijk voor zoekmachines om jouw website te tonen wanneer iemand een onderwerp zoekt waar jij over blogt. Slim dus. Maar waar haal je nou elke dag opnieuw weer inspiratie vandaan? Heel makkelijk: vraag jezelf af ‘waar kan ik mijn klanten vandaag mee helpen’ en gebruik ChatGPT.

ChatGPT is gratis en wordt steeds verder uitgerold. Dit is overigens maar een voorbeeld. Er zijn (en er zullen er nog veel meer komen) andere AI bots die jouw teksten voor je kunnen schrijven…

WAT?! Jup: dat is hoe ChatGPT jou kan helpen om meer bereik te creëren voor je praktijk! Deze bot schrijft complete teksten. Deze bot schrijft zelfs alles wat je ‘m vraagt om te schrijven… Blogs, artikelen, sollicitatiebrieven, persberichten, folders….. 

Wat is een chatbot?

Chatbots zijn programma’s die met klanten communiceren via tekstberichten. Je hebt zelf vast weleens een chatfunctie op een website van bijvoorbeeld je telecomprovider of energieleverancier gebruikt. Deze bots gebruiken vaak ‘natuurlijke taalverwerking’, wat betekent dat ze de conversatie begrijpen alsof iemand de berichten uitspreekt alsof hij of zij echt een persoon is. Dit maakt het mogelijk om effectief te communiceren met klanten op een manier die lijkt alsof ze praten met echte personen. 

ChatGPT is in staat om een natuurlijk klinkende tekst te produceren op basis van de input die je de bot geeft. Je kunt ChatGPT gebruiken om je te helpen bij het schrijven van blogs voor je praktijk, door het model te voeden met informatie over je expertisegebied, je doelgroep en je persoonlijke stijl. Je kan bijvoorbeeld zeggen: ‘schrijf een blog over het nut van holistische therapie’, of ‘schrijf een stukje van 3 alinea’s met de voordelen van energetisch coaching’.

Hier zijn een paar manieren waarop ChatGPT je kan helpen bij het schrijven van blogs voor je praktijk:

Ideeën genereren

Een van de uitdagingen bij het schrijven van blogs is het bedenken van interessante en relevante onderwerpen om over te schrijven. ChatGPT kan je helpen bij het genereren van ideeën voor blogposts op basis van je expertisegebied en je doelgroep. Je kunt het model vragen om suggesties te doen op basis van zoekwoorden of zinnen die je invoert, of je kunt het model een bredere opdracht geven om ideeën te genereren op basis van je algemene expertisegebied.

Schrijven van concepten

Een andere uitdaging bij het schrijven van blogs is het bedenken van de structuur van je post en de belangrijkste punten die je wilt maken. ChatGPT kan je helpen bij het schrijven van concepten voor je blogposts, waarbij het model de belangrijkste punten en subonderwerpen identificeert op basis van de input die je ‘m geeft. Dit kan je helpen om snel een overzicht te krijgen van wat je wilt schrijven en de structuur van je post te bepalen.

⚠️ Altijd goed checken en herschrijven natuurlijk: bots hebben het niet altijd bij het rechte eind…  Bovendien, jouw teksten moeten wel ‘JOU’ uitstralen en dat kan alleen als jij zelf ook nog een klein beetje moeite doet ;-).

ChatGPT voor het schrijven van teksten

Als je eenmaal een idee hebt voor je blogpost en de structuur hebt bepaald, kan ChatGPT je helpen bij het schrijven van de tekst zelf. Je kunt het model gebruiken om alinea’s of zelfs hele stukken tekst te schrijven op basis van wat input. Je kunt bijvoorbeeld een zin of een paar zinnen invoeren die de kern van je post bevatten, en ChatGPT kan je helpen om deze verder uit te werken in een volledige tekst.

Verbeteren van stijl en grammatica

Een ander voordeel van het gebruik van ChatGPT bij het schrijven van blogs is dat het model je kan helpen bij het verbeteren van je stijl en grammatica. Het model kan je suggesties geven voor het herschrijven van zinnen of het gebruik van synoniemen om je tekst meer variatie te geven. De bot kan je tekst ook controleren op grammaticale fouten en suggesties doen voor correcties.

Wat betekent ChatGPT voor copywriters?

ChatGPT kan een waardevol hulpmiddel zijn voor het schrijven van blogs voor je praktijk. Een copywriter heb je echt niet meer nodig.

‘WAT’ je wilt vertellen, dat blijft iets om zelf te bedenken!

Maar, als je nou wilt weten WAT je nou eigenlijk met je doelgroep wilt delen, WAT nou JOUW VERHAAL is… dan ben je bij mij aan het juiste adres. Want het bepalen van het ‘wat’, zodat je authentieke webteksten en blogs schrijft waarmee je de juiste indruk maakt én de juiste klanten aantrekt, dat blijft iets dat geen chatbot voor je kan bedenken!

[activecampaign form=3 css=1]

Dit vind je misschien ook interessant:

[activecampaign form=3 css=1]