Meteen naar de inhoud
 
Redactus houdt je website up to date

Wij krijgen vaak de vraag: wat is de toevoeging van een webredacteur precies? Waarom is het handig om een webredacteur in te schakelen en vooral ‘wanneer schakel je een webredacteur in’? In dit blog  vertellen we over de functie van een webredacteur zoals we die kennen bij Redactus.

Je website bijhouden

Een webredacteur bij Redactus houdt je website inhoudelijk bij. Wij bemoeien ons niet met de techniek, maar zorgen dat je website altijd up to date is. Zowel kleine wijzigingen als nieuwe pagina’s leg je met een gerust hart bij ons neer. Wij nemen je het inhoudelijke onderhoud van je website uit handen.

Bedenken en verzamelen van content

Een essentieel onderdeel van het werk van een webredacteur is het voortdurend bedenken en verzamelen van relevante content. Of het nu gaat om nieuwsbrieven, aanbiedingen, filmpjes of banners, de webredacteur zorgt ervoor dat de website actueel blijft en de bezoekers blijft boeien. Uiteraard is dit een keuze. Wil je alleen je website laten bijhouden? Dan ondersteunt een Redactus webredacteur je alleen daarbij. Je kunt in de toekomst altijd opschalen trouwens.

Content schrijven

Tekstschrijven is een kernactiviteit van een webredacteur. De webredacteuren van Redactus schrijven alle soorten teksten, voornamelijk voor online gebruik. Denk aan SEO-proof webteksten, blogs, artikelen, nieuwsberichten, interne communicatieberichten en persberichten. Maar, wij hebben ook gespecialiseerde redacteuren voor het maken en bewerken van opleidingsmateriaal, offertes en aanbestedingen.

Zoekmachine optimalisatie

Zet je een webredacteur van Redactus in voor het schrijven van nieuwe website teksten of blogs? Dan zorgen wij er (altijd, standaard, zonder extra kosten) voor dat je teksten zoekmachinevriendelijk of zoals wij zeggen ‘SEO-proof’ worden opgeleverd. Wij leveren je teksten inclusief metatitel, description en headings.

Teksten controleren en redigeren

Naast zelf schrijven, controleert een webredacteur ook de teksten op spelling, grammatica, relevantie en SEO. De juiste doelgroep moet worden bereikt, en alleen waardevolle content krijgt een plek op de website. Wij kijken naar het totaalplaatje: vorm, inhoud en plaatsing.

Planning maken en taken verdelen

Een goede contentstrategie vereist een doordachte planning. De webredacteurs van Redactus maken gebruik van tools zoals contentkalenders om te bepalen wat wanneer gepubliceerd moet worden en wie verantwoordelijk is voor welke taken. Een gestructureerde planning draagt bij aan een efficiënte uitvoering van contentactiviteiten.

Sparren met je webredacteur

Een waardevolle toevoeging aan het takenpakket van een webredacteur is het vermogen om te sparren met onze klanten alsof wij deel uitmaken van je organisatie. Door ideeën uit te wisselen en samen te werken, ontstaat creativiteit en effectiviteit. Hierdoor maak jij meer impact met je bedrijf.

Bewaken van de tone of voice

Bij Redactus letten we erop dat alles wat er gepubliceerd wordt op je website de juiste stijl en tone of voice heeft. Alles moet bij elkaar passen. Zeker als verschillende mensen teksten maken. Wij redigeren teksten zodat alles past bij de uitstraling de jullie willen realiseren.

Weten hoe en webredacteur van Redactus jouw bedrijf of organisatie kan helpen om meer impact te maken met je website?

Neem contact op!

[activecampaign form=3 css=1]

Dit vind je misschien ook interessant:

[activecampaign form=3 css=1]