Meteen naar de inhoud
 

Krachtige teksten voor je eigen bedrijf schrijven is zo makkelijk nog niet. Je wilt klanten in de eerste plaats natuurlijk super enthousiast maken, zodat ze een aankoop bij je doen of contact met je opnemen. Daarnaast moeten klanten je website ook nog maar weten te vinden. En daar gaat het vaak mis. Want hoeveel bezoekers weten jouw website te vinden door te zoeken met behulp van zoekmachines? En áls die bezoekers er dan zijn, wat doen ze dan!? Om te zorgen dat je jouw bedrijf goed vindbaar maakt in de zoekmachines én bezoekers in actie laat komen, ga je natuurlijk aan de slag met het schrijven van krachtige teksten voor jouw website. In dit blog geef ik je tips om krachtige webteksten en blogs te maken.

De volgende tips zijn niet alleen bedoeld om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines, maar ook lezers zullen deze opbouw waarderen!

Bepaal op welke zoektermen jij gevonden wilt worden

Het is super belangrijk dat je bepaalt op welke termen je in de zoekmachines gevonden wilt worden. Zoekmachines raken in de war als je over teveel onderwerpen op één pagina schrijft. Ze kunnen dan niet meer goed inschatten waar een pagina over gaat, wat inhoudt dat ze je pagina ook niet kunnen laten zien als iemand op zoek is naar jou diensten. Zorg dus dat je voor iedere dienst een aparte pagina maakt en voor ieder onderwerp een apart blog.

Geef je alinea’s duidelijke tussenkoppen of ‘headings’

Vermijd grote lappen tekst door je tekst op te splitsen in verschillende alinea’s. Voorzie al deze alinea’s vervolgens van een duidelijke tussenkop. Gebruik hiervoor de ‘KOP’ of ‘HEADING’ functie van je tekstbewerker (Word) of WordPress. De koppen in je tekst geven ook een duidelijke indicatie aan zoekmachines van waar de tekst over gaat. Belangrijk dus is om te zorgen dat je zoektermen verwerkt in de tussenkoppen. Niet in allemaal, want je moet niet overdrijven :).

Zorg voor een duidelijke titel en een nette url (slug/permalink)

De titel van jouw pagina moet super duidelijk zijn. Niet alleen voor je klanten is dat prettig, maar ook voor zoekmachines. Ook zij ‘zien’ in een oogopslag waar je tekst over gaat. Dat maakt het makkelijker om jouw website te tonen in de zoekmachines wanneer iemand een vraag stelt. Zorg ook dat jouw pagina een goede url heeft waar de titel van de pagina in verwerkt is.

Lees meer over krachtige teksten schrijven:

[activecampaign form=3 css=1]

Dit vind je misschien ook interessant:

[activecampaign form=3 css=1]